Δραστηριότητες στην Λευκάδα

Η πόλη της Λευκάδας που βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από το συγκρότημα και διαθέτει πολλές επιλογές που καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Αξίζει κανείς να περπατήσει στα στενά δρομάκια της, να μελετήσει την αρχιτεκτονική της και να απολαύσει τα τοπικά φαγητά και γλυκά της.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παραδοσιακοί φούρνοι και ζαχαροπλαστεία παρασκευάζουν τοπικά και μη προϊόντα, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα super markets. Βεβαίως, δε θα πρέπει να παραλείψει κανείς να γευτεί την φιλοξενία των κατοίκων του νησιού, μεταβαίνοντας για πρωινό καφέ στα δεκάδες μικρά και μεγάλα καφέ της πόλη της Λευκάδας, δειπνώντας στα εστιατόρια και απολαμβάνοντας τα κοκτέιλς των όμορφα διακοσμημένων μπάρς.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στην πόλη διοργανώνονται πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει. Το αποκορύφωμα των λεγόμενων «Γιορτών Λόγου και Τέχνης» λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο που διοργανώνεται το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Λευκάδας.

Ειδικότερα, στην περιοχή που βρίσκεται το συγκρότημά μας παρέχεται η δυνατότητα ενασχόλησης με διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες όπως Kite Surfing, windsurfing, κανό καγιάκ και SUP μία και η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι διεθνώς γνωστή για την οργάνωση και την διεξαγωγή αυτών των θαλασσίων αθλημάτων.

Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα πεζοπορίας και ιππασίας, αφού η φύση κοντά στην παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι γεμάτη όμορφες εκπλήξεις και τα τοπία μαγεύουν τον επισκέπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο το νησί υπάρχουν ποικίλες δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει ο επισκέπτης.

Για όλα τα παραπάνω, μπορούμε να σας παρέχουμε πληθώρα πληροφοριών και προτάσεων πριν ή κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, ώστε να σας χαρίσουμε τις ομορφότερες στιγμές και αναμνήσεις.

 

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
MINI MARKET : 200 μέτρα
SUPER MARKET : 1000 μέτρα
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ : 200 μετρα
ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ : 200 μέτρα
ΠΛΑΖ : 200 μέτρα

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Στη Λευκάδα μπορεί να φτάσει κανείς οδικώς με δικό του μέσο ή με λεωφορείο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή και στις δύο περιπτώσεις διαρκεί 5 ώρες. Επιπροσθέτως υπάρχει και αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου που απέχει από τη Λευκάδα 16km.