Δραστηριότητες στην Λευκάδα

Η πόλη της Λευκάδας που βρίσκεται μόλις στα 1500 μέτρα από τα διαμερίσματα διαθέτει υπέροχα εστιατόρια καφέ και μπαρ για την βόλτα σας το φαγητό σας και την διασκέδασή σας, και πολλά τοπικά αλλά και όλα τα μεγάλα super market.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στην πόλη γίνονται πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις –συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και διάφορες άλλες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τον Αύγουστο το διεθνές Φολκλορικό φεστιβάλ.

Στην περιοχή παρέχεται η δυνατότητα ενασχόλησης με διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες όπως το Kite Surfing και το windsurfing και η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι διεθνώς γνωστή για την οργάνωση και την διεξαγωγή αυτών των θαλασσίων αθλημάτων.

Σε πολύ μικρή απόσταση από το συγκρότημα μπορεί ο επισκέπτης να κάνει μαθήματα ιππασίας ή να πάει μια βόλτα με άλογο.
Μπορεί ακόμα να συμμετάσχει σε μία από τις κρουαζιέρες που οργανώνονται από το Νυδρί ή από την Λευκάδα με καινούργια και σύγχρονα πλοία και προορισμό τις παραλίες του νησιού και τα νησιά κοντά στην Λευκάδα όπως η Ιθάκη.

Αν κάποιος επιθυμεί κάτι πιο ιδιαίτερο και προσωπικό μπορεί να νοικιάσει μόνος του ένα μικρό σκάφος και να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία περιπλέοντας το νησί.
Μία ακόμα καλή επιλογή είναι η διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά ή και στα όμορφα παράλια της Ηπείρου, είτε στα Ιωάννινα, στα Ζαγοροχώρια ακόμα και στο Μέτσοβο και τα Μετέωρα. Οι αποστάσεις είναι μικρές, οι δρόμοι καλοί, ενώ υπάρχουν πολλά δρομολόγια πλοίων κατευθείαν για Κεφαλονιά και μέσω Ηγουμενίτσας για Κέρκυρα.
Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων, τετράτροχων γουρούνων και ποδηλάτων.

Για όλα τα παραπάνω θα είναι χαρά μας να σας βοηθήσουμε έτσι ώστε να κάνετε τις διακοπές σας αξέχαστες

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
MINI MARKET : 200 μέτρα
SUPER MARKET : 1000 μέτρα
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ : 200 μετρα
ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ : 200 μέτρα
ΠΛΑΖ : 200 μέτρα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Στη Λευκάδα μπορεί να φτάσει κανείς οδικώς με δικό του μέσο ή με λεωφορείο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή και στις δύο περιπτώσεις διαρκεί 5 ώρες. Επιπροσθέτως υπάρχει και αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου που απέχει από τη Λευκάδα 16km.