Περιοχή Αγίου Ιωάννη

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και απέχει μόλις 1500 μέτρα από την πόλη της Λευκάδας. Τα γαλαζοπράσινα νερά, η χρυσή άμμος, οι ανεμόμυλοι και το καλοκαιρινό αεράκι δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση εφορίας που γίνεται πιο έντονη όταν ο ήλιος δύει μέσα στη θάλασσα. Πανοραμική θέα όλης αυτής της περιοχής και της πόλης της Λευκάδας έχετε από την πίσω πλευρά στο μοναστήρι της Παναγίας την Φανερωμένης.

Τα τελευταία χρόνια στη παραλία του Αγίου Ιωάννη διοργανώνονται πρωταθλήματα Windsurfing και Kitesurfing με αποτέλεσμα η παραλία να είναι ιδιαίτερα γνωστή σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα αθλήματα. Το Windsurfing και kitesurfing είναι δύο από τα πιο δημοφιλή θαλάσσια σπορ στη Λευκάδα και είναι πολλοί οι επισκέπτες της που οργανώνουν τις διακοπές τους γύρω από αυτά.

Κάθε χρόνο η Λευκάδα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και λάτρεις των θαλασσίων σπορ που επιθυμούν να συνδυάσουν τις ομορφιές της Λευκάδας με windsurfing και kite surfing.

Η παραλία του Άη Γιάννη αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή διότι τα ζεστά ρεύματα αέρα που φυσούν τους καλοκαιρινούς μήνες πάνω από το νησί, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για windsurfing και kite surfing, δίνοντας την ευκαιρία στους παραθεριστές να απολαύσουν τα αγαπημένα τους σπορ, αλλά και στους λουόμενους να θαυμάζουν από την παραλία τους πολύχρωμους αετούς στον ουρανό και τα ιστία στη θάλασσα.