Περιοχή Αγίου Ιωάννη

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και απέχει μόλις 2.000 μέτρα από την πόλη της Λευκάδας. Τα γαλαζοπράσινα νερά, η χρυσή άμμος, οι ανεμόμυλοι και το καλοκαιρινό αεράκι δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση ευφορίας που γίνεται πιο έντονη όταν ο ήλιος δύει μέσα στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο, η παραλία του Αγίου Ιωάννη βραβεύεται με «Γαλάζια Σημαία», υπάρχουν σημεία της ακτογραμμής που είναι οργανωμένα και παρέχονται (επί πληρωμή) ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ κατά μήκος της μπορεί κανείς να απολαύσει φαγητό ή ποτό σε ένα από τα πολλά εστιατόρια ή καφέ που βρίσκονται εκεί.

Η πανοραμική θέα όλης αυτής της περιοχής και της πόλης της Λευκάδας από την πίσω πλευρά της Ιεράς Μονής της Παναγίας την Φανερωμένης είναι πραγματικά μοναδική.

Τα τελευταία χρόνια στη παραλία του Αγίου Ιωάννη διοργανώνονται πρωταθλήματα Windsurfing και Kitesurfing με αποτέλεσμα η παραλία να είναι ιδιαίτερα γνωστή σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο που καταπιάνονται με τα συγκεκριμένα αθλήματα. Το Windsurfing και kitesurfing είναι δύο από τα πιο δημοφιλή θαλάσσια σπορ στη Λευκάδα και είναι πολλοί οι επισκέπτες της που οργανώνουν τις διακοπές τους με γνώμονα αυτά.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία έτη η Λευκάδα προσελκύει όλο και περισσότερους λάτρεις της άθλησης στην φύση που επιθυμούν να συνδυάσουν τις ομορφιές του νησιού με τις αθλητικές τους δραστηριότητές.

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για κάθε επισκέπτη που επιζητάει να ζήσει αξέχαστες στιγμές κοντά στην φύση. Τα ζεστά ρεύματα αέρα που φυσούν τους καλοκαιρινούς μήνες πάνω από το νησί, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για windsurfing και kite surfing, δίνοντας την ευκαιρία στους παραθεριστές να απολαύσουν τα αγαπημένα τους σπορ, αλλά και στους λουόμενους να θαυμάζουν από την παραλία τους πολύχρωμους αετούς στον ουρανό και τα ιστία στη θάλασσα. Από την άλλη πλευρά, οι διαδρομές πεζοπορίας κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη επιτρέπουν στον πεζοπόρο να γευτεί όλα τα χρώματα που γεννά ο συνδυασμός του καταπράσινου τοπίου με το γαλάζιο της θάλασσας.